Voor meer informatie kunt u mailen naar:  
webmaster@pvbrandweerwageningen.nl

Marijkeweg 25
6709 PE Wageningen

Jeugdbrandweer

Brandweer Wageningen heeft ook een jeugdafdeling. Hierin zijn 2 groepen met verschillende leeftijdscategoriëen vertegenwoordigd:

- Junioren       (10 tot 16 jaar)
- Aspiranten  (14 tot 18 jaar)

Je kunt dus vanaf je 10e al lid worden van de jeugdbrandweer. Je traint dan om een paar keer per jaar met je ploeg deel te nemen aan een jeugdbrandweer wedstrijd. Voor meer informatie kunt u contact op nemen met onze jeugdcoördinator. Hij zal dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om u zo volledig mogelijk te informeren. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om hem een mail te sturen.

Voor meer informatie kunt u ook kijken op: 

logo jbnl                                            facebook large icon png                                          twitter icon

50 jaar jeugdbrandweer Wageningen!

Vijftig jaar geleden diende het toenmalige brandweerbestuur het verzoek in om een jeugdafdeling op te mogen richten binnen de vrijwillige brandweer. Op 8 april 1969 stemde het college van B&W daarmee in omdat in nabuurgemeenten goede ervaringen zijn opgedaan met jeugdbrandweerafdelingen en ook omdat het een dankbare kweekvijver is voor de toekomst. Nadat de gemeenteraad een startkrediet van 1100 gulden ter beschikking had gesteld voor de aanschaf van nieuwe uniformen, meldden zich de eerste 6 jongens als lid van de Wageningse jeugdbrandweer.
Tegenwoordig bestaat de jeugdbrandweer Wageningen uit 17 jongens en meisjes en 8 jeugdleiders en vormt een onderdeel van de brandweerregio Gelderland Midden. Zij spelen mee aan jeugdbrandweerwedstijden en oefenen daarvoor wekelijks . Eén derde van de huidige actieve brandweerlieden hebben hun oorsprong in de jeugdbrandweer, wat aantoont dat de investering in een jeugdbrandweer een groot rendement oplevert voor de brandweerorganisatie.


Omdat 2019 een jubileumjaar is wil de Wageningse jeugdbrandweer daar ook feestelijk bij stilstaan. Vandaar ook de oproep doen aan oud jeugdleden om zich te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat zij kunnen worden uitgenodigd voor het feestprogramma. Ook de Duitse partnerbrandweer uit Bürstadt zal daarbij met hun jeugdafdeling aanwezig zijn.